Pasta Umeboshi 150 g BIO MUSO

Umeboshi jsou nakládané japonské švestky, hodně neobvyklé slano-kyselé chuti. Jsou považovány za zázračné samurajské jídlo. Když si jednu dáte, nakopne vás energií na zbytek dne. Jsou to peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom je ve skutečnosti odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Skladem
216 Kč
Kategorie: Sportovní výživa

Švestičky umeboshi dokážou zahnat únavu a celkově skvěle vyladit váš organismus. Více než tisíc let se užívají při nechutenství, žaludečních potížích, nachlazení, kašli i horečkách. A jak si ukážeme dále, pomáhají skvěle i na řadu zdravotních neduhů současnosti.

Pozitivní účinky umeboshi

Stejně jako tělo potřebuje určitou teplotu pro to, aby správně fungovalo, tak krev musí mít určité pH, které si tělo musí udržovat ve velmi malém rozmezí spadajícím do lehké zásaditosti (pH7,31 do 7,42). Kolísání je tedy takřka nepatrné. Takto přesná regulace je důležitá, neboť větší odchylka vede nutně k narušení regulace velkého množství metabolických drah a fyziologických pochodů a postupně k celkovému rozvratu metabolismu.

Bohužel náš moderní způsob stravování (cukry, průmyslové zpracování potravin, nadbytek červeného masa apod.) nahrává tomu, že organismus je překyselený, což je ideální podmínka pro vznik řady více či méně závažných onemocnění. Přitom pouhých 10 gramů umeboshi dokáže zneutralizovat aciditu způsobenou příjmem 100g cukru. Ne nadarmo je ume švestka považována za královnu alkalizující potravy.

Vitalizující a posilující vliv švestiček ume na náš organismus je výsledkem jejich zvýšené schopnosti odbourávat kyselinu mléčnou, která se v našem těle tvoří přirozenou cestou jako odpadní látka, a to ve zvýšené míře v důsledku stresových situací a při nedostatku kyslíku v tkáních. Nedostatečné odbourávání v těle vede k únavě, chronickým onemocněním, nachlazením, chřipkám a celkové slabosti či bolestem.

Dlouhodobě se předpokládá, že švestky ume mají antibakteriální vlastnosti. To potvrzují i některé studie. Zvláště silný antibakteriální vliv byl potvrzen proti bakterii Streptococcus mutans, která žije v ústní dutině člověka a naleptává zubní sklovinu a způsobuje tak zubní kaz i poškození dásní.

Podle některých studií, snižuje požívání umeboshi množství bakterie Helicobacter pylori. Jde o bakterii, která osidluje sliznici žaludku a dvanáctníku a způsobuje různé trávicí obtíže, končící často chronickým zánětem žaludku. Přítomnost bakterie zvyšuje i riziko karcinomu žaludku. Švestky ume prokazatelně zlepšují stav onemocnění a působí jako výborná prevence.

Současné studie poukazují také na tumory inhibující vlastnosti extraktu z umeboshi. Velmi dobrých výsledků bylo dosaženo při inhibujícím působení na melanomy.

 

Složení

Umeboshi pasta* 98 % (ume švestky*, jedlá sůl mořská), shiso extrakt* 2 % (shiso listy*, ume švestkový ocet, sůl). *BIO

Skladování

Skladujte v suchu a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.

 

Výživové údaje na 100 g

Zpět do obchodu